dilluns, 10 de juny del 2013

L'educació

Avui a la sección "El Poble" explicarem com veu Virginia Soria Martínez l'educació actual i com veia la d'abans.

Aquestes són les paraules que ha volgut remarcar Virginia:

L'educació a millorat respecte als temaris, algunes persones creuen que no s'aplica la suficient disciplina, però jo crec, que el comportament a les aules falla per culpa dels alumnes. Actualment entre professorat i alumnas s'ha buscar una relació amb més complicitat en la que hi pugui haver la suficiente confiança per poder demanar ajuma o qualsevol altre dubte  i , per això, entre el professorat ha disminuït l'aplicació tan drástica de la disciplina.

Duran l'entrevista ens ha volgut explicar una de les històries que ella recorda de cuan anava a l'escola. Virginia va haver de marxar d'Andalusia i va venir a viure a Catalunya, concretament a Roses. Quan va haver d'anar a l'escola es va sentir una mica desplaçada, però ràpid va aprendre català i amb qüestió de mesos ja sabia escriure'l. Però la seva germana, Rosa, no va tenir aquesta facilitat ja que ella ja tenia 12 anys i li va ser més difícil aprender. Perquè amb aquesta edat anava a treballar . Alguns dies Rosa podia anar a classe, compartia l'aula amb Virginia perquè era una escola petita. Un dia a la Rosa, a la classse de llengua catalana, la van fer sortir a traduir unes frases i ela va contestar amb castellà a la professora, aquesta professora era molt estricta i estimava massa el català, i quan va veure que Rosa no intentava parlar-lo li va plantar una bufetada i la va castigar durant molts mesos. Això a Virginia la va marcar molt i des de llavors va odiar aquella professora i , fins i tot, va odiar el català. Però ara pot dir amb tota sinceritat que esta molt orgullosa de la seva terra i del seu segon idioma el català. Ens ha afirmat que se sent empordanesa i fins hi tot ens ha confessat que enun futur pot considerar bona idea l'independència de Catalunya.

"El que vull que quedi clar és que la educació ha canviat per millorar i es veu reflectit en els nois que s'impliquen i volen estudiar."
I aquestes són les declaracions que ens ha fet avui Virginia al diari empordà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada